Publicize to Facebook not working? Check Yoast WordPress SEO! 2


Now that WordPress’ built-in publicizing function works with Google+, it’s an obvious way to hit all social networks at once. However I found out that one of my existing plugins was messing with specifically publication to Facebook. And since a lot of my social interaction comes via Facebook, this was a problem.

I traced the issue down to Yoast’s WordPress SEO plugin, which has an option to turn on Open Graph meta data under it’s social settings. I’d disabled this because previous versions of the WordPress Publicize plugin (or perhaps Yoast’s) had fought about what tags to throw in there, resulting in Facebook not showing anything. Apparently the situation is now reversed, and you DO want to turn the option on.

Screen Shot 2014-01-12 at 12.33.25 PM

After turning it back on, my posts now flow to all my networks, including Facebook!

Hopefully this helps someone – I spent a few hours working on finding exactly where the problem was!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Publicize to Facebook not working? Check Yoast WordPress SEO!

  • June Johnson

    My open graph has been turned on, everything is updated, I reconnected my Facbeook through publicize and it’s STILL not working. I’m at a loss as to what to do and it’s becoming frustrating. Even when I manually add the link to Facebook, nothing post except for the link itself. There aren’t an accompanying images (or even choices), zero text- it’s simply the link itself. Any suggestions? My site it http://junejohnson.co and my Facebook page is http://Facebook.com/TheJuneJohnson

    • Jon Westfall

      The way I found that WordPress SEO was my problem was by disabling all of my plugins and making a series of test posts to FaceBook (i.e. create a test post, see if it shows up on Facebook, delete if it does, etc…). By process of elimination I finally found it was WordPress SEO, but you might have a different plugin interfering. I’d suggest doing that to see if another plugin is interfering.